Fietsactrice voor een dag

#GoWithTheVelo

08 juni 2018

Toen Cera me vroeg om mee te werken aan een filmpje over Woensdag Fietsdag, zei ik volmondig ‘ja’. Mogen mee werken aan een filmpje over een project waar ik volledig achter sta? Natuurlijk wil ik dat.

Zo gezegd, zo gedaan. 

Op een zonnige lentedag stonden Pieter en Frank van Delaware aan onze voordeur (ze hadden wat vertraging. Met de wagen gekomen, weet je wel … Maar alle begrip, want van Gent naar Betekom rijden met cameramateriaal zie ik nog niet snel iemand doen met de fiets).   

En zo begon mijn dag als fietsactrice. Eerst nam Pieter het interview af voor de voice-over. Daarna was het tijd voor het echte fietswerk. Dat hield in dat ik op mijn traject hier en daar toch vier of vijf keer heen en weer moest rijden om goede shots te nemen. Gelukkig had ik nog net genoeg power over in mijn batterij om mijn traject naar Leuven te vervolmaken, want daar wilden we nog enkele beelden nemen aan de Vaartkom en in het centrum van Leuven. Afronden deden we met nog enkele shots aan het Cera-gebouw en onze fietsenstalling.

Het resultaat zie je in het bovenstaande filmpje. 

Fietsactrice voor een dag

Een filmpje maken bij Cera is trouwens niet het enige dat we deden voor Woensdag Fietsdag. Bij de lancering werden de fietsers onthaald met toeters en bellen én koffiekoeken. We hebben zelfs een spaarkaart waarop je stempels kunt verzamelen voor het aantal keer dat je met de fiets komt. Lees binnenkort hier meer over Cera en Woensdag Fietsdag.

Veel kijkplezier!

Fran De Cock
Fietsactrice voor een dag

P.S.: Hier en daar zie je me in het filmpje in slow motion rijden. Zo traag rijd ik echt niet hoor, maar het zorgt wel voor een artistiek effect.