Wij trappen door!

#GoWithTheVelo

19 juni 2018

Met 8 fan-fiets-tastische campagneweken achter de rug en heel wat kilometers in de benen, gaven we er nog een laatste lap op voor dit campagnejaar! 20 juni organiseerde Woensdag Fietsdag een heus FietsFeest samen met Concertgebouw Brugge. 

Headers Mail 1

TERUGBLIK

Woensdag Fietsdag-ambassadeurs Hans Bourlon (CEO Studio 100) en Katrien Van Eeckhoutte (Algemeen Directeur Concertgebouw Brugge) fietsten acht weken lang naar het werk. In hun wiel: heel wat sympathisanten en werknemers. Met nog eens 200 fietsende bedrijfspartners en zowat heel Vlaanderen in het peloton, was de Go With The Velo-campagne met woon-werkverkeer als thema, ook dit jaar een ware zegerit. 1 op 2 Vlamingen namen de afgelopen maanden minstens één dag per week de fiets. Bij gezinnen met jonge kinderen loopt dit zelfs op tot 62%. (cijfers Grote Fietsonderzoek 2018).

APOTHEOSE

Op 20 juni volgde de feestelijke apotheose. Dan organiseerden Woensdag Fietsdag en Concertgebouw Brugge een groot FietsFeest. Katrien Van Eeckhouttes inmiddels getrainde benen trapten het evenement in gang aan het Stationsplein van Brugge. Vandaaruit ging het in karavaan naar het Concertgebouw, feestelijk begeleid door een fietsfanfare. Bij aankomst was er tijd voor een praatje en een drankje en konden de deelnemers hun fiets gratis laten herstellen in de VAB-stand.

Het was een heuse fietsfanfare met veel toeters & bellen! 

OOK ZONDER ZOMERSTOP DE VELO OP

En daar blijft het natuurlijk niet bij. Campagne-initiatiefnemers Cera, KBC, Mobiel 21 en de vele partners blijven zich het hele jaar door inzetten om Vlaanderen aan het trappen te krijgen. En de ambassadeurs? Die trappen door! Hans was al vurig pleitbezorger van fietsen naar het werk, Katrien fietste zichzelf van gelegenheidstrapper tot gewoontetrapper en is niet van plan om in de toekomst een versnelling lager te gaan.