Sprinten naar de winkel

#GoWithTheVelo

04 juni 2018
Sprinten naar de winkel

"Mijn groenten en fruit koop ik het liefst op een van de vele markten in Brugge. Op de fiets, natuurlijk."

Katrien shopt het liefst met de fiets 

Ik beken, ik hou van shoppen. Als ik mag kiezen, neem ik hiervoor liefst de fiets. Niets heerlijkers dan te laveren tussen andere shoppers, de sfeer op te snuiven en intussen de etalages te bekijken. Bovendien heb ik nooit parkeerstress en omzeil ik moeiteloos alle eenrichtingsstraten. Minder tijd in het verkeer, meer tijd om te shoppen. 

Ook zin in een dagje fietsshoppen in Brugge? Hier vind je alvast mijn persoonlijke favorieten. 

Bediend door een wortel

Mijn groenten en fruit koop ik het liefst op een van de vele markten in Brugge. Op de fiets, natuurlijk. Ik heb er zelfs een speciale fietstasstrategie voor uitgedokterd. Een harde fietstas moet mijn fragiele framboosjes, aardbeien en bessen beschermen; een soepeler exemplaar biedt plaats aan de robuustere prei, romanesco en wortelen. Een ideaal duo! Nog zo’n ideaal duo zijn mijn favoriete marktkramers. Nu eens dragen ze opvallende hoeden, dan weer zijn ze verkleed als wortel. Je moet toch wat om de aandacht van de mensen te trekken?   

Verwelkomd door de bakfiets

Goûts et Couleurs is één van mijn topadresjes in Brugge. De lifestyle conceptstore wordt uitgebaat door twee interieurvormgevers die met veel kennis en passie de mooiste decoratie, juwelen en meubels uitzoeken, bij voorkeur van Nederlandse en Scandinavische designers. Regelmatig spring ik er even binnen om inspiratie op te doen, of een geschenkje te kopen … ook voor mezelf. Voor de deur staat trouwens een prachtige zwarte bakfiets te blinken, die ik ook regelmatig door Brugge zie cruisen op weg naar een bestelling of levering.   

Heerlijke (th)eetjes

Een dagje shoppen is voor mij niet compleet zonder een bezoekje bij mijn favoriete theewinkel, het Brugs Theehuis. Voor een theedrinker als ik - matcha, elke dag -  is hun ongekende aanbod aan theesoorten en melanges de absolute tea heaven. Ook hemels is het restaurant Kok au vin. Ik kom hier wel vaker voor een lunch of diner. Er is een fijne kaart, maar het liefst laat ik me verrassen door het menu van de week. De orignele creaties van chef Jürgen Aerts hebben me nog nooit teleurgesteld. 

Na een dagje winkelen, eten en genieten kies ik voor de pittoreske route terug naar huis, over de Brugse vesten. Even ontspannen, genieten van het uitzicht en af en toe een blik van verstandhouding wisselen met andere fietsers-met-prei-uit-de-fietstas. Wat kan het leven mooi zijn.


Go with the velo! 

Katrien Van Eeckhoutte (Algemeen Directeur Concertgebouw Brugge)