Fiets-je-datjes

Samen met vele partners helpen we je in het zadel. Want trappen doet wonderen voor het milieu, de fileleed, je omgeving, je portemonnee en je gezondheid. 

Is je woon-werk afstand te ver om te fietsen? Heb je een vergadering of romantische afspraak in een andere stad? Met Blue-bike heb je altijd een fiets op zak! 

Tijd voor een onderhoud. Ontlast je stalen bink van het zout en de modder en ga aan de slag met onze onderhoudstips. 

Overtuig je collega's om die auto wat vaker te laten staan met deze 7 redenen om te fietsen. 

Bye-bye fietszorgen. Met een KBC fietsleasing hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud, de verzekering en pechverhelping van je fiets. 

De tijd dat een elektrische fiets enkel voor senioren was, ligt definitief achter ons. Door de toenemende verkeersdrukte en de tendens om gezonder te leven, schakelen steeds meer mensen over op de (elektrische) fiets om te pendelen.

Je kind kan al van op jonge leeftijd leren fietsen. Voor je op ‘fiets’-stap gaat, zijn hier enkele tips die je fietservaring veiliger en aangenamer zullen maken.

Wist je dat de lengte van het fietsnetwerk invloed heeft op de gezondheid?

Voor je evenwicht, knieeën, spieren en onderrug is het belangrijk dat je zadel op de juiste hoogte staat. Met deze weetjes zit je goed.

De juiste fietshelm? Dat is de helm die je daadwerkelijk draagt natuurlijk. We helpen je een helm te kiezen in functie van je gebruik. 

Als fietser heb je rechten en plichten. Maar hoe zitten die regels precies?

Fietsen we of fietsen we niet? Woensdag Fietsdag brengt het Vlaams fietsgedrag in kaart.